nieuws

Inloopdag om hotelpersoneel te werven

Hotel

In hun jacht op nieuw personeel houdt een groot aantal hotels in Amsterdam, Den Haag en Utrecht een speciale open dag. Op 23 augustus gooien de hotels hun deuren open voor potentiële medewerkers. Onder de deelnemende hotels bevinden zich enkele topbedrijven.

Inloopdag om hotelpersoneel te werven

Zo zien we op de lijst van deelnemers de toonaangevende hotelbedrijven Okura, Huis ter Duin en Des Indes. Geïnteresseerden kunnen op 23 augustus van 14.00 tot 20.00 uur met de inloop kennis maken met de bedrijven en zich laten voorlichten over de carrièrekansen in de hotels.

Initiatiefnemer van de open dag is het nieuwe landelijke banenplatform www.werkenineenhotel.nl. Op deze site werken 85 hotels samen in hun speurtocht naar personeel. Naast reguliere banen bevat de site ook startfuncties, parttime banen en leer- en stageplaatsen.

De site telt momenteel ruim 370 vacatures, waarvan zo’n 135 binnen vijfsterrenhotels, 179 in viersterrenzaken en een kleine vijftig in logiesbedrijven met drie sterren. Eerder dit jaar begonnen hotels in Amsterdam met de speciale banensite www.sterrenzoekensterren.nl.

Door de aantrekkende economie en de toename van het aantal toeristen naar ons land, hebben hotels grote moeite om hun vacatures te vervullen. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) luidde begin dit jaar nog de noodklok over het personeelstekort in de gehele horeca.

Reageer op dit artikel