nieuws

Horeca betreurt vertrek Van der Stoel

Hotel

De in de Amsterdamse horeca bekende Anne Lize van der Stoel is opgestapt als bestuurder van stadsdeel Centrum. Van der Stoel kwam regelmatig in het nieuws in relatie met de horeca. KHN afdeling Amsterdam betreurt het vertrek.

Horeca betreurt vertrek Van der Stoel

VVD-prominent Van der Stoel stapt op na uitspraken van haar PvdA-collega Els Iping over de beperking van woningverhuur in de expatmarkt. Dat laat Van der Stoel maandagochtend weten in een persbericht.

Anne Lize van der Stoel werd landelijk bekend met opmerkelijke acties. Zo was zij de stuwende kracht als het ‘vlagverbod’, dat uitliep op een confrontatie met hotel NH Krasnapolsky. De vlaggen waren volgens Van der Stoel te commercieel.

Ook met Sjoerd Kooistra kwam Van der Stoel regelmatig in het nieuws. Zo maakte ze Kooistra in 2004 duidelijk dat wanneer hij vergunningen zou willen hebben, hij zich aan de wet moet houden.

‘Hij kan nu niet meer zeggen: ‘Ik ben alleen maar verpachter en heb niets met die faillissementen te maken’, aldus Van der Stoel destijds in Het Parool, na berichten over vermeende faillissementsfraude bij horecazaken van Kooistra.

Wars van betutteling

Koninklijk Horeca Nederland afdeling Amsterdam laat weten het bijzonder jammer te vinden dat de VVD voorlopig niet meer in het dagelijks bestuur zit. ‘De VVD en Anne Lize van der Stoel hebben de ondernemers altijd zeer serieus genomen en was wars van betutteling’, aldus horecamanager Reinet Krijger van KHN Amsterdam.

Krijger vervolgt: ‘Samen met de VVD heeft afdeling Amsterdam opgetrokken om bijvoorbeeld vrije openingstijden voor de horeca te realiseren. We hopen dat in de ontstane situatie de ondernemers nog serieus worden genomen. De stad heeft hen hard nodig om een positief imago uit te dragen en te werken aan de sfeer en leefbaarheid van de stad’.

Reageer op dit artikel