nieuws

Horeca hekelt parkeerplannen A’dam

Hotel

Amsterdamse horecabedrijven zijn niet blij met de plannen van de gemeente om parkeertarieven te verhogen. Het druist in tegen het streven een gastvrije stad te zijn, vindt Koninklijk Horeca Nederland (KHN) afdeling Amsterdam.

Horeca hekelt parkeerplannen A’dam

Wethouders Tjeerd Herrema en Marijke Vos vinden dat het onvermijdelijk is dat automobilisten tussen 12.00 en 21.00 uur meer parkeergeld betalen binnen de ringweg A10. Uit onderzoek naar de plannen blijkt dat diverse branches problemen hebben met de parkeerplannen.

KHN afdeling Amsterdam zegt dat een avond uitgaan voor bezoekers die met de auto komen wel heel er duur wordt. ‘Zeker als ook de parkeergarages de tariefverhoging volgen, waardoor het niet zo koopkrachtige publiek minder uit zal gaan’, aldus Reinet Krijger, manager KHN afdeling Amsterdam.

Sluitingstijden

‘Alleen als er voldoende mogelijkheden tot parkeren aan de rand van stad zijn en het Openbaar Vervoer tot en met de sluitingstijden van de horeca rijdt, wordt deze groep een goed alternatief geboden’.

Verder verwacht KHN dat de horeca in de winkelgebieden buiten het centrum ook gevolgen zal ondervinden van de afnemende bezoekersaantallen. ‘De hoge parkeertarieven schrikt een deel van het winkelend publiek af, waardoor er ook minder gasten in de horeca zullen komen’.

Reageer op dit artikel