Oerlemans van Hema naar Bilderberg

Oerlemans van Hema naar Bilderberg

Andreas Oerlemans is de nieuwe operationeel directeur van Bilderberg Hotels & Restaurants. Oerlemans is afkomstig van warenhuisgigant Hema, waar hij verantwoordelijk was voor de horecaformule. Hij werkte verder in diverse toonaangevende hotels.

De 41-jarige Oerlemans begint per 1 maart bij Bilderberg. Hij werkte de afgelopen bijna twintig jaar in de hotel- en gastvrijheidsindustrie, waaronder het Amstel Hotel, Bilderberg Garden Hotel, Hotel Des Indes en Hotel Winselerhof. In 1996 werd hij benoemd als manager commerciële zaken van Amsterdam ArenA en sinds januari 2003 als horecamanager bij Hema.

Oerlemans volgt Koos Peskens op, die na een jarenlange carrière bij Bilderberg uit dienst treedt. Peskens start een eigen consultancybureau op het gebied van hotelmanagement. Daarmee blijft hij gelinkt aan de hotelsector.

‘Na een aantal jaren afwezigheid keer ik terug in de hotellerie, én bij Bilderberg. Dat voelt een beetje als thuiskomen’, aldus Oerlemans in een eerste reactie. De nieuwe operationeel directeur zal zich de komende tijd vooral bezighouden met de conferentiehotels van Bilderberg.

Bilderberg exploiteert 21 hotels, waarvan zestien conferentiehotels. Eind vorig jaar introduceerde het bedrijf een volledig nieuw foodconcept voor de vergadermarkt. Op dit moment worden diverse bedrijven van de keten gerenoveerd en voorzien van coffecorners en audio-visuele middelen.