nieuws

Chinese hotels getroffen door zware sneeuwval

Hotel

Internationale hotels in China zijn zwaar getroffen door de zware sneeuwval en het slechte weer van de afgelopen dagen. Miljoenen Chinezen en buitenlandse toeristen zitten vast door de noodsituatie.

Chinese hotels getroffen door zware sneeuwval

De Nederlandse gm Henk Meyknecht van Marco Polo Hotels in China en gevestigd in Hong Kong zegt dat internationale hotels 30 tot 40 procent minder omzet scoren in februari.

‘Al is het nog te vroeg om cijfers over omzetverlies te geven. Maar de meeste internationale hotelketens praten nu al over een negatieve omzetcorrectie van 30 tot 40 procent voor de maand februari. Volgende week is het Chinees Nieuwjaar en veel mensen hebben hun vakantie afgezegd en blijven thuis’, aldus Meyknecht.

Het is niet alleen kommer en kwel in China. Ook Thailand, Singapore en Zuid-Korea melden annuleringen als gevolg van het extreme weer in de regio. Verscheidene regionale conferenties in Peking, Shanghai en Hong Kong zijn afgelast. Restaurants blijven vrijwel leeg.

Reageer op dit artikel