nieuws

Vlissingen wil cruiseschepen uit VS

Hotel

Als het aan een groep actieve Zeeuwse ondernemers ligt, meren binnen afzienbare tijd grote Amerikaanse cruiseschepen aan in Vlissingen. Er is grote belangstelling om de schepen naar de Zeeuwse stad te halen. De Amaradore-groep speelt een belangrijke rol in het Zeeuwse cruiseplan.

Vlissingen wil cruiseschepen uit VS

Dat meldt de website van de regionale krant PZC. Komende maanden worden alle kosten op een rij gezet en worden excursies ontwikkeld voor de cruisegasten. Initiatiefnemers zijn de Amadore-groep (bekend van Hotel Arion in Vlissingen), scheepsagent STT, cruiselijnvertegenwoordiger Inchcape, taxicentrale Vlissingen, de Kamer van Koophandel Zeeland en de provincie.

Tijdelijke oplossing

De komende weken wordt bekeken wat er nodig is om de grote schepen te laten aanmeren in Vlissingen. ‘We gaan in gesprek over het gebruik van de Buitenhaven in Vlissingen. Een cruiseterminal staat er voorlopig nog niet, dus we moeten een tijdelijke oplossing kunnen bieden voor de opvang van passagiers. Hotel Arion zet de kosten daarvan op een rij’, aldus directeur Nelis van scheepsagent STT uit Vlissingen.

Interesse Antwerpen

Verder moeten er excursiepakketten worden samengesteld om de cruisegasten te vermaken. De reisorganisaties TUI en Holland International zijn hiermee bezit. De gemeente Antwerpen heeft interesse getoond om ook een rol te spelen in het geheel. Antwerpen ziet graag cruisegasten naar hun stad komen.

3.000 folders uitgedeeld

Eind juni moeten de plannen concreet zijn, op basis van de berekeningen die nu worden gemaakt. Inmiddels zijn in Miami al drieduizend folders uitgedeeld, met name aan touroperators. Nelis: ‘De touroperators boeken de reizen. We hebben tal van gesprekken gevoerd, waaruit bleek dat er serieuze belangstelling is’.

Zie ook:

Nieuwe cruiserivaal voor Nederland (mrt, 2007)

Reageer op dit artikel