nieuws

8 ton winst voor Pehac in eerste kwartaal

Hotel

Pan-European Hotel Acquisition Company (Pehac) heeft in het eerste kwartaal van 2008 een winst na belastingen behaald van ruim 880.000 euro. Dat heeft de hotelopkoper vrijdag na beurssluiting bekendgemaakt.

8 ton winst voor Pehac in eerste kwartaal

Pehac zegt verder te verwachten binnen drie weken met nieuws te komen over een mogelijke acquisitie, meldt Het Financieele Dagblad. Tegen die tijd zal ook de datum voor de algemene aandeelhoudersvergadering bekend worden, en ook voor de uitgestelde buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava). Op deze bava zal de aandeelhouders om goedkeuring worden gevraagd voor de overname.

Pehac kreeg in juli vorig jaar een notering aan de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is een zogenoemd ‘special purpose vehicle’ (spac), een onderneming met een bepaald investeringsdoel die geld ophaalt bij beleggers om er vervolgens overnames mee te doen.

Omdat Pehac een ‘blank check’ bedrijf is, is tot op heden geen omzet behaald omdat het bedrijf nog in onderhandeling is over zijn eerste aankopen, zo meldt het persbericht. De resultaten zijn dan ook volledig toe te schrijven aan rente.

Meer berichten over Pehac:

Reageer op dit artikel