nieuws

Haarlems hotel wil er 50 kamers bij

Hotel

Hotel Ambassador in Haarlem wil de komende jaren het huidige aantal kamers uitbreiden van dertig naar tachtig kamers. Dat moet in de vorm van nieuwbouw op het binnenterrein en door het verbouwen van vier naastgelegen bovenwoningen.

Haarlems hotel wil er 50 kamers bij

‘We hopen nog dit jaar met de eerste fase te beginnen. Die bestaat uit het bouwen van twee nieuwe etages boven het café De Gouverneur en bovenop de feestzaal. Dat zijn dan alvast de eerste 18 nieuwe kamers’, licht manager Paul van Riek de plannen toe in het Haarlems Dagblad.

Hij wijst op de achterkanten van de panden aan de Lange Veerstraat. ‘Daar hebben we vier panden in handen. De grootste is die met restaurant Azul, in het midden nog twee kleine winkels waar we nog iets mee moeten gaan doen en aan de andere zijde restaurant Bastijan. Op de etages van de panden gaan we in de volgende fasen hotelkamers maken. Aan de achterzijde komt dan een gang die alle panden met elkaar gaat verbinden.’

Ook wil Van Riek met nieuwbouw het gat dichten tussen de panden aan de Lange Veerstraat en de feestzaal aan de Oude Groenmarkt. ‘In feite is het hotel dan een carré met in het midden een binnentuin.’

Wanneer al die plannen zijn uitgevoerd, telt het hotel vijftig extra kamers. Nu zijn er dertig kamers en dat zijn er al vijf meer dan enkele jaren geleden.

Reageer op dit artikel