nieuws

Winstwaarschuwing American Express

Hotel

Creditcardmaatschappij American Express heeft maandag een winstwaarschuwing gegeven voor lopende boekjaar. Het in de horeca actieve bedrijf kreeg in het tweede kwartaal een forse winstdaling voor de kiezen, omdat steeds meer klanten moeite hebben met afbetalen.

Winstwaarschuwing American Express

De winst van American Express kwam uit op 653 miljoen dollar tegen ruim 1 miljard dollar een jaar eerder. Dat is behoorlijk lager dan door persbureau Reuters gepolste analisten in doorsnee verwachtten. Ook de baten van 7,5 miljard dollar vielen tegen.

Hoewel American Express vergeleken met concurrenten een relatief hoog segment van de markt bedient, verwacht het in de rest van het jaar nog meer afschrijvingen. Daarom heeft het bedrijf zijn winstverwachting voor heel 2008 verlaagd en gaat het de komende tijd banen schrappen om kosten te besparen.

Reageer op dit artikel