'Ziekteverzuim in horeca erg laag

'Ziekteverzuim in horeca erg laag

Het verzuim onder medewerkers in de horeca is met 2,1 procent lager dan in andere sectoren. Eén van de meest voorkomende redenen van verzuim in de horeca is een arbeidsconflict.

Dat meldt Nationale-Nederlanden, verzuimpartner van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

KHN en Nationale-Nederlanden melden dat ze gezamenlijk horecaondernemers helpen met het verder terugdringen van ziekteverzuim en re-integratie van zieke medewerkers. Zo lanceren ze het Horeca Verzuimloket.

‘Ook al is het ziekteverzuim in de horeca laag, door de krapper wordende arbeidsmarkt blijft het ook voor horecaondernemers belangrijk om hun medewerkers gezond te houden’, zegt Arjette Tetteroo, teammanager Branches van Nationale-Nederlanden.

Tetteroo: ‘Wij werken intensief samen met KHN aan verzuimverzekeringen die speciaal zijn toegesneden op de horecasector. Ook bieden we programma’s aan met re-integratiespecialist Keerpunt, waardoor mensen weer gezond aan het werk kunnen’.