nieuws

Nederlandse hotelier doodgeslagen

Hotel

Hotelhouder Jan Versteeg van hotel ‘Het Kasteeltje’ in de Dominicaanse Republiek is bij een roofoverval doodgeslagen. De 60-jarige is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een wraakactie.

Nederlandse hotelier doodgeslagen

Versteeg kwam zondag door geweld om het leven. De hotelhouder werd door drie gemaskerde mannen overvallen, vastgebonden en mishandeld. Hij overleed in het ziekenhuis van Puerto Plata.

Volgens de lokale media waren de indringens op zoek naar eigendomspapieren van het kasteelhotel van Versteeg. Dit hotel staat te koop. Volgens de makelaar die het kasteelhotel in de verkoop heeft, Christian Vogt, werd het hotel enkele weken geleden verkocht.

Volgens de Duitse makelaar Vogt is de beroving, waarbij een computer, een digitale camera en een mobiele telefoon verdwenen, geen toeval. Versteeg zou veel mensen geld schuldig zijn en had daardoor ‘aardig wat vijanden’.

Bij de roofoverval raakte de 59-jarige vrouw van Jan Versteeg gewond. Jan Versteeg liet in 2001 hotel ‘Het Kasteeltje’ bouwen aan de hand van een foto van een pand in Nederland waar hij ooit logeerde.

Reageer op dit artikel