nieuws

Bastion: Nederlandse hotelmarkt overspannen

Hotel

De Nederlandse hotelmarkt is overspannen geraakt. Het is nu beter om nieuw te bouwen dan om een hotel over te nemen. Dat zegt Maik Willems, directeur van Bastion Hotel Groep.

Bastion: Nederlandse hotelmarkt overspannen

Willems schrijft de overspannen situatie toe aan de professionele beleggers. Die zijn de laatste jaren steeds actiever geworden in horecavastgoed. Willems in Het Financieele Dagblad hierover: ‘We fronsen onze wenkbrauwen over de vraagprijzen’.

De Bastion-voorman stelt dat de afzwakkende conjunctuur in het voordeel werkt van zijn bedrijf. ‘Na een sterke stijging in voorgaande jaren komen de aanbestedingscontracten in de bouw weer op een normaler niveau.’

Verder denkt Willems dat de hotelsector te maken krijgt met een herschikking. ‘Ik vrees dat er ongelukken gaan gebeuren. Er verrijzen hotels op de vreemdste plekken. Beleggers die nu nog geld stoppen in nieuwe hotelprojecten krijgen het moeilijk’.

Bastion heeft 70 miljoen euro uitgetrokken om in drie jaar tijd de capaciteit van de keten met 50 procent te vergroten tot drieduizend kamers. Bastion wil nieuwe hotels bij Rotterdam en op Schiphol. Deze week maakte het bedrijf bekend dat de jaaromzet is uitgekomen op 48 miljoen euro. De Nettowinst bedraagt 9 miljoen euro.

Reageer op dit artikel