nieuws

Extra maatregelen tegen overvallen

Hotel

Het kabinet neemt extra maatregelen om de toename van het aantal overvallen op horecagelegenheden en winkels een halt toe te roepen. Er komt een aparte werkgroep met vertegenwoordigers van onder meer justitie, politie en het bedrijfsleven om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan.

Extra maatregelen tegen overvallen

Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vrijdag aangekondigd na afloop van de ministerraad.

Hij reageerde op nieuwe politiecijfers, waaruit blijkt dat het aantal overvallen op winkels en horecazaken in januari en februari 20 procent hoger was dan in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste twee maanden van dit jaar vonden 579 overvallen plaats. Hirsch Ballin zal de Tweede Kamer binnenkort inlichten over de aanvullende aanpak van het probleem.

Reageer op dit artikel