nieuws

Besparing De Roode Leeuw goed voor zilver

Hotel

Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw is er in geslaagd om binnen een jaar de bronzen GreenKey-certificering naar zilver om te zetten. Het hotel wist met het invoeren van milieuvriendelijke processen duizenden euro’s te besparen, ondanks dat de energieprijs vorig jaar fors steeg.

Besparing De Roode Leeuw goed voor zilver

Maatregelen die werden getroffen zijn besparingen op water en schoonmaakkosten, zoals het plaatsen van een haakje voor handdoeken, zodat gasten de handdoek nog een keer kunnen gebruiken. Ook het monteren van een lichtschakelaar die na een minuut vanzelf uitgaat en het scheiden van afval levert flinke besparingen op.

Tijdens een bijeenkomst in Katwijk ontving het hotel recentelijk de erkenning. ‘Dankzij de inzet van onze medewerkers laten wij zien dat milieuvriendelijk ondernemen ook mogelijk is in een gebouw dat bijna 100 jaar oud is. Ons doel is nu nieuwe maatregelen en processen in te voeren zodat wij een GreenKey Goud certificering gaan behalen’, aldus general manager René Wildeman.

GreenKey is een internationaal keurmerk, met als doel het sparen van het milieu door minder gas, water en elektra te verbruiken en minder afval te produceren en kosten te besparen. Daarnaast speelt de opleiding van het personeel met betrekking tot milieumaatregelen een belangrijke rol. In Europa zijn op dit moment meer dan 450 bedrijven aangesloten.

Het 4-sterren Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw is vanaf 1911 gelegen in de Amsterdamse binnenstad en is sindsdien niet van eigenaren verwisseld.

Reageer op dit artikel