nieuws

240 miljoen euro voor Van der Valk

Hotel

Hotel- en restaurantketen Van der Valk investeert de komende vier jaar tijd 240 miljoen euro in ver- en nieuwbouwplannen. Dit zegt de familie in een interview in zakenblad Quote. Het gaat hierbij niet alleen om projecten in Nederland, maar ook om buitenlandse investeringen.

240 miljoen euro voor Van der Valk

In het bedrag van 240 miljoen euro zit de nieuwbouw in Duiven, die in Harderwijk en Houten. Ook de verbouw en de aanbouw van een nieuwe vleugel voor de vestiging in Apeldoorn vallen binnen deze investeringen. Specificaties per project maken de Van der Valks niet bekend. Rob van der Valk (23): ‘Je moet er wel een hoop kopjes koffie voor verkopen.’

Rick Polman, manager van Hotel Eindhoven: ‘Voor onze groei wordt nu het buitenland belangrijk. Als we verder gaan dan honderd vestigingen in Nederland, gaan we elkaar te dicht op de lip zitten. Maar in het buitenland is onze naam nog niet zo groot. Om bekend te worden in België, Duitsland, Frankrijk, VS, op Aruba, Bonaire en Curaçao moeten we daar meer vestigingen krijgen. En heel hard werken. Een grote marketingshow is niets voor ons.’

Het is voor de familie niet langer een taboe om bij de bank aan te kloppen. Een deel van de familie heeft bij de Rabobank een kredietruimte van 52 miljoen euro gekregen om uit te breiden.

Van der Valk staat op 2 in de Misset Horeca Top 100 2009. De 55 vestigingen zijn goed voor een jaaromzet van 513 miljoen euro. Dat is 3 miljoen euro minder dan in 2007, een daling van één procent. Voor 2009 verwacht Van der Valk een omzetdaling van 5 procent.

Reageer op dit artikel