nieuws

Kwaliteitsimpuls Damrak door convenant

Hotel

Een convenant moet een kwaliteitsinjectie geven aan het gebied rondom het Damrak in Amsterdam. Park Plaza Hotels en Stadsdeel Centrum zijn de ondertekenaars van het Convenant-Victoria.

Kwaliteitsimpuls Damrak door convenant

Het Convenant-Victoria wordt op 3 juli ondertekend in het voormalige gebouw van het Kadaster in de hoofdstad. De afspraken betreffen onder meer de invulling van het Kadaster gebouw aan de Prins Hendrikkade en het overige bezit van het Park Plaza Victoria Hotel.

Nico Evers, general manager van Park Plaza Hotels: ‘We zijn verheugd om om in samenwerking met de gemeente Amsterdam de directe omgeving van ons prestigieuze hotel een verdere impuls te kunnen geven.’ Het Park Plaza Victoria Hotel is een beeldbepalend pand voor de entree van het Damrak. Het geeft de toerist een belangrijke eerste én laatste indruk van Amsterdam.

Het Park Plaza Victoria Hotel en het Kadastergebouw zijn in de ‘Strategienota 1012’ aangewezen als één van de tien sleutelprojecten voor de opwaardering van het 1012-gebied. Dit sleutelproject draagt in belangrijke mate bij aan de transformatie van het Damrak en de Prins Hendrikkade. Dit ter versterking van de economie, ruimtelijke kwaliteiten en leefbaarheid in de binnenstad.

Het Damrak kwam recent in het nieuws toen general manager Rene Wildeman van het bekende horecabedrijf De Roode Leeuw in Misset Horeca Live de noodzaak van een kwaliteitsimpuls toelichtte. Volgens Wildeman is het gebied tussen het Centraal Station en de Dam verloederd en moet er een kwaliteitsinjectie komen.

Reageer op dit artikel