nieuws

Ongeloof bij ontslagen medewerkers GT

Hotel

Medewerkers van Golden Tulip die door de verkoop van de failliete hotels per direct op straat komen te staan, reageren vol ongeloof op de ontstane situatie. Vooral de leiding van Golden Tulip moeten het ontgelden, zo blijkt uit emotionele reacties van de ontslagen medewerkers.

Ongeloof bij ontslagen medewerkers GT

Dat blijkt uit een reeks van reacties op nieuwsberichten op MissetHoreca.nl rondom recente ontwikkelingen bij Golden Tulip.

Nagenoeg alle failliete eigen hotels van Golden Tulip hebben inmiddels een nieuwe eigenaar. Voor een deel van de medewerkers van de Golden Tulip hotels blijkt geen werk meer te zijn. Ze zijn door de nieuwe eigenaren op straat gezet.

Zo schrijft één van de medewerkers dat ze na twintig jaar trouwe dienst, honderd procent inzet tot de laatste dag en twee maanden salarisachterstand ‘van de één op andere dag ontslagen is’. ‘Fijn Golden Tulip, informatie komt veel te laat, medewerkers gewoon aan het lijntje houden en uitpersen en daarna krijg je het bericht, je hoeft morgen niet meer te werken’.

Mol

Een ander meldt dat er in Golden Tulip Alphen (overgenomen door Sandton) ‘een mol’ aanwezig was die informatie heeft doorgespeeld naar de nieuwe eigenaar. ‘Na 26 jaar GT Alphen ben ik er achter gekomen dat er een mol zat die adviseerde wie weg moest en niet. Dit is zeer “collegiaal” om je eigen hachje te redden.’

Een ander: ‘Laatste avond. Een nieuwe zetbaas loopt er met een uitgestreken gezicht rond, die via de mol laat weten dat wij om twaalf uur uit het gebouw moeten zijn. Overal huilende ex-collega’s, wat een verdriet. Als uitschot verlaten wij het pand’.

Zonnekoning

Topman Hans Kennedie blijkt uit de reacties veelal het mikpunt te zijn in de schuldvraag over het Golden Tulip-debacle. De chief executive officer kreeg de laatste weken regelmatig de titel ‘zonnekoning’. Verder wordt de roep op antwoord hoe dit komt gebeuren alsmaar groter. Kennedie heeft Misset Horeca enkele weken geleden laten weten te willen praten wanneer er witte rook is.

Ook de ondernemingsraad van Golden Tulip krijgt er van langs. ‘De OR? Blaffers maar geen bijters. Want o wat heeft de heer Kennedie toch een charisma.’

Reageer op dit artikel