nieuws

Uitvaarthotel in Gelderland

Hotel

In Hedel in Gelderland opent in oktober het eerste uitvaarthotel van Nederland. In dit hotel kunnen familieleden en andere nabestaanden bij de overledene blijven slapen.

Uitvaarthotel in Gelderland

De gemeente heeft de bouwvergunning verleent en ondernemer Henri Stork kan zijn plannen verder vorm gaan geven. Stork is eigenaar van Stork Uitvaartverzorging Maasdriel. Stork noemt het niet zo maar een uitvaartcentrum. Het wordt een echt hotel met bijbehorende diensten. Het hotel aan de Drielseweg krijgt zes opbaarkamers, waaronder twee 24-uurs kamers.

Stork: ‘Stel dat jij in Amsterdam woont, en je vader of moeder in Hedel overlijdt’, zegt Stork. ‘Dan is het fijn als je niet iedere avond helemaal terug naar huis hoeft’

Overnachten in hotel

Eerder bood de Gooische Uitvaartverzorging de service aan nabestaanden om tegen gereduceerd tarief de nacht door te brengen in het Amrâth Hotel Lapershoek. Dit hotel ligt tegenover de uitvaartverzorger.

‘Door op de dag of avond voor de uitvaart al ter plekke te zijn, kunnen de naasten van de overledene ook op de condoleanceavond aanwezig zijn. De stress van te laat komen vanwege files en andere verkeersproblemen is verleden tijd. Nabestaanden kunnen zo zonder extra spanning de uitvaart bijwonen,’ was destijds de overweging om met deze hotelservice te starten.

Reageer op dit artikel