nieuws

Vakantie in hotel steeds populairder

Hotel

Nederlanders vieren steeds vaker vakantie in een hotel in plaats van een tentje. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toegenomen populariteit van hotels ging ten koste van buitenlandse kampeervakanties in tent of bungalow.

Vakantie in hotel steeds populairder

De Nederlander kiest niet alleen voor een hotel tijdens een weekendje weg of een stedentrip, ook tijdens langere reizen wil de Nederlander het liefst in een hotel verblijven. Koos in 2002 nog maar 27% van de Nederlandse toeristen tijdens een lange vakantie in het buitenland voor een hotel, in 2008 was dat 36%.

Dat meldt het CBS. De toegenomen populariteit van hotels ging ten koste van buitenlandse kampeervakanties in tent of bungalow. Wat kortere vakanties betreft steeg de keuze voor een hotel van 22% in 2002 naar 27% in 2008.

Meer hotelnieuws:

Reageer op dit artikel