nieuws

Accor denkt aan opsplitsen concern

Hotel

Accor denkt er hard over om de hotel- en dienstendivisie van de grootste hotelgroep van Europa te spitsen. De mogelijke afsplitsing wordt ingegeven door investeringsfondsen met een belang in Accor. Die willen meer aandeelhouderswaarde creëren.

Accor denkt aan opsplitsen concern

Wij zullen bestuderen hoe wenselijk het is om onze hotel- en onze dienstendivisie in twee autonome afdelingen te gieten, elk met hun eigen strategie en hun eigen middelen voor ontwikkeling, laat Accor weten in de Belgische krant De Tijd.

De Tijd schrijft dat de druk van investeringsfondsen Eurazeo en Colony, die samen 30 procent van het bedrijf in handen hebben, onhoudbaar lijkt. De fondsen willen aandeelhouderswaarde creëren. ‘De synergie tussen de twee afdelingen zijn heel beperkt’, zegt Accor-topman Gilles Pelisson.

Een analist van Bloomberg noemt de ommezwaai bij Accor ‘dramatisch maar een welgekomen verandering van het businessmodel zijn’. Recent maakte Accor teleurstellende halfjaarcijfers bekend. De bedrijfswinst viel in het eerste halfjaar meer dan de helft terug tot 182 miljoen euro.

De hoteldivisie van Accor bestaat uit de merken Ibis, Sofitel, Mercure, Pullman, Etap, Suitehotel en Formule 1.

Reageer op dit artikel