nieuws

Hoofdkantoor Golden Tulip weer in Nederland

Hotel

Het hoofdkantoor van Golden Tulip komt weer in Nederland. Dat zegt de nieuwe eigenaar van de Golden Tulip-franchise formule, Starwood Capital.

Hoofdkantoor Golden Tulip weer in Nederland

Met de verhuizing wil Starwood de Nederlandse wortels van Golden Tulip benadrukken. Dat zegt Starwood-topman Desmond Taljaard tegenover FEM.

Verder is Starwood van plan om de Nederlandse komaf van het hotelmerk in het vierde kwartaal van dit jaar onder aandacht te brengen met een marketingcampagne.

De voormalige topman van Golden Tulip, Hans Kennedie, verhuisde het hoofdkantoor enkele jaren geleden van Amersfoort naar Lausanne in Zwitserland. Dit omdat dat van Golden Tulip een internationaler bedrijf zou maken.

Golden Tulip kwam dit jaar in financiële problemen met een faillissement voor de veertien eigen hotels als gevolg. Onder franchisers ontstond veel onrust door de noodleidende situatie van Golden Tulip met als gevolg dat meerdere franchisecontracten werden opgezegd. Recent liet Harry Westers van Westcord aan MissetHoreca.nl weten al zijn zeven franchisecontracten van Golden Tulip op te zeggen.

Reageer op dit artikel