nieuws

Robert Hornman directeur van Worldhotels

Hotel

De Nederlander Robert Hornmann is benoemd tot algemeen directeur van de internationale hotelgroep voor zelfstandige hotels, Worldhotels. Hornmann volgt Michael Ball op, die na acht jaar als ceo plaats neemt in de Supervisory Board van Worldhotels en zijn rol vervolgt als Managing Director van I.H.S., het moederbedrijf van Worldhotels.

Robert Hornman directeur van Worldhotels

Hornman trad in september 2008 bij Worldhotels in dienst als vice president van EMEA(Europe, Middle East & Afrika) & Worldwide Sales, Marketing and Distribution. Daarvoor bekleedde hij verschillende kaderfuncties bij de Franse hotelgroep Accor, waaronder vice president Sales and Marketing Asia en vice president Global Sales and Business Development in het hoofdkantoor in Parijs.

‘Robert heeft in een korte en uiterst uitdagend gebleken tijd een sterk EMEA team samengesteld en met succes de visie en groeistrategie van Worldhotels op bestaande en nieuwe markten uitgevoerd. We zijn erg blij met de nieuwe structuur van het bedrijf en ik ben er van overtuigd dat we de nodige expertise en kennis in huis hebben om ook in de komende jaren onder zijn leiding verder te groeien’, aldus Michael Ball.

Hornman: ‘Ik kijk er naar uit om onze groeistrategie verder te implementeren en onze unieke portfolio van upmarket onafhankelijke hotels uit te breiden, in het bijzonder in de zakelijke reis- en MICE sector. Dit jaar zagen we een duidelijke stijging in de belangstelling van hotels om zich bij ons aan te sluiten: uit dat aanbod hebben we inmiddels 39 hotels geselecteerd die nu lid zijn geworden van Worldhotels. Hieronder onder meer het Harbour Plaza Hong Kong, zes hotels van de Engelse hotelketen City Inn, maar ook het prestigieuze Bel Air Hotel in Den Haag en vier hotels van de Amsterdam Hospitality Group in New York.’

Reageer op dit artikel