nieuws

Hotel Okura geeft meubels weg

Hotel

Hotel Okura geeft een deel van haar meubels weg aan het goede doel. De meubels worden overbodig omdat vier verdiepingen opnieuw worden ingericht. Het gaat om ongeveer duizend meubelstukken die geschonken worden aan drie goede doelen.

Hotel Okura geeft meubels weg

De drie goede doelen zijn zorgaanbieder Amsta, de Voedselbank en de opvang voor dak- en thuislozen de Regenboog Groep.

Schemerlamp

Zij konden eerder deze week de meubelstukken gratis afhalen. Het varieert van een nachtkastje of schemerlamp tot een leunstoel, ladekast of bank, aldus de Amsterdam krant Het Parool.

‘Zo om de tien jaar moet een frisse wind door de kamers waaien,’ vertelt Nick Hammer van het Okural. Maar de klassieke cocktailtafeltjes en gouden schemerlampjes zijn beslist geen afdankertjes. ‘Het zijn allemaal designmeubels van David Hicks. Die leveren op Marktplaats wel wat op.’

Reageer op dit artikel