nieuws

Logeren op ooghoogte met giraffen

Hotel

Libéma wil op haar park De Beekse Bergen in Hilvarenbeek in totaal 425 Afrikaanse lodges op palen bouwen. Het nieuwe park komt te liggen op een terrein van 42 hectare tussen het bestaande vakantiepark en het safaripark.

Logeren op ooghoogte met giraffen

Gasten kunnen in de toekomst op ooghoogte met giraffen overnachten, kondigde een woordvoerder van het park dinsdag aan.

Iedere lodge biedt plaats aan zes personen. De vakantiehuisjes komen in groepjes bij elkaar te staan en worden met een hoge houten loopbrug verbonden met het hoofdgebouw en restaurant. Hierdoor kunnen de gasten vanaf het voorjaar 2011 veilig de savanne doorkruisen waar Afrikaanse dieren leven.

Libéma stopt 50 miljoen euro in het project als de benodigde vergunningen worden afgegeven door de omliggende gemeenten Tilburg en Hilvarenbeek.

Het nieuwe park, dat de naam SafariResort Beekse Bergen draagt, is het enige vakantieverblijf in Europa van deze omvang. Om de gasten het echte safarigevoel te geven, worden de vakantiehuisjes voorzien van rieten daken en krijgen ze een interieur dat zoveel mogelijk lijkt op de originele Afrikaanse lodges. Tijdens het verblijf is het safaripark gratis en onbeperkt toegankelijk.

De Beekse Bergen trekt jaarlijks 800.000 dagbezoekers.

Reageer op dit artikel