nieuws

Iets meer binnenlandse toeristen

Hotel

Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat zal dit jaar ietwat hoger uitkomen dan vorig jaar, verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). De afgelopen jaren lieten steeds een daling zien.

Iets meer binnenlandse toeristen

Het toegenomen toerisme in eigen land wordt toegeschreven aan de recessie, waardoor mensen minder geld willen uitgeven aan duurdere verre vakanties.

Buitenlandse toeristen

De groei van het binnenlandse toerisme weegt overigens niet op tegen de daling van het aantal toeristen uit het buitenland, die dit jaar zal uitkomen op zo’n 5 procent. Vooral Britten en Amerikanen laten het dit jaar afweten. Daarbij spelen ook de koersen van dollar en Britse pond een rol, want die maken vakanties in Europa voor hen extra duur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels