nieuws

Doorstart Elzenduin definitief

Hotel

Hotel-restaurant Elzenduin in Ter Heijde maakt definitief een doorstart. Eigenaar Marco Westmaas is met een groot deel van de leveranciers rond om door te gaan. ‘Ze geloven in mijn concept’.

Doorstart Elzenduin definitief

Westmaas laat weten dat hij met een groot deel van de leveranciers een overeenkomst heeft bereikt voor een doorstart van Hotel Elzenduin. Alleen met een bouwbedrijf en keukenleverancier moet hij nog tot een akkoord komen. ‘De versleveranciers geloven in mijn concept’, aldus Westmaas.

Het op 12 januari failliet verklaarde hotel is door een investeerder uitgekocht. Westmaas: ‘Alles draait door, gelukkig. De doorstart is definitief. Het hotel-restaurant is gewoon open geweest de afgelopen weken’.

Bankklimaat

Het faillissement is volgens Westmaas gekomen door een samenloop van factoren. ‘De verbouwing liep uit en er werd niet geleverd wat er afgesproken was. Er ontstond een financieel gat. Daar kwam nog een crisis overheen met als gevolg dat het bankklimaat niet prettig was. We hadden plenty overwaarde, maar kwamen er met de banken niet uit’.

Westmaas verwijt zichzelf niets. ‘Ik hoefde alleen maar een gat in de bouwfinanciering te dichten. Maar door eerder genoemde factoren werd dat steeds moeilijker en nam de spanning toe. Door de banken wilde het maar niet lukken. We hebben elke dag geknokt om dit familiebedrijf te redden. Maar helaas.’

Nieuwe investeerder

Volgens de topkok ziet de toekomst er weer zonnig uit. ‘In april gaat Elzenduin Beach weer open. Op een andere locatie, zo’n tweehonderd meter verderop. Nog mooier en nog beter’.

Voorlopig draait het hotel onder een nieuwe investeerder zelfstandig door. Aansluiten bij een hotelketen, om zo te profiteren van de marketingkracht van dergelijke ketens, sluit Westmaas niet uit.

Aanbiedingen

‘We houden het ons achterhoofd. Maar voorlopig proberen we zelfstandig te draaien en aan ons concept vast te houden’, aldus Westmaas, die zegt aanbiedingen van hotelketens te hebben gehad.

Westmaas zegt geleerd te hebben van de afgelopen tijd. ‘Ik heb geleerd om structuren op te zetten en te onderhandelen met banken en notarissen. Ben nu al dingen aan het regelen voor mijn kinderen. Je leert ook de juiste mensen om je heen te verzamelen. Nu de doorstart definitief is, kijk is positief vooruit’.

De curator was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel