nieuws

Hotelplannen voor vuurtoren Scheveningen

Hotel

Er zijn hotelplannen voor de overbodig geworden vuurtoren van Scheveningen. De Partij van de Arbeid wil dat de gemeente de toren koopt en beschikbaar stelt voor toerisme. De politieke partij denkt aan een hotelsuite, museum en uitkijktoren.

Hotelplannen voor vuurtoren Scheveningen

De toren kan zo nu en dan al beklommen worden door toeristen, maar de PvdA ziet hierin een veel grotere attractie voor de badplaats. De partij heeft over de eventuele aankoop al contact gelegd met Rijkswaterstaat, de huidige eigenaar.

Hotel

Of en welke partij de hotelplannen zou moeten gaan verwezenlijken is niet bekend.

De vuurtoren van gietijzer staat er al sinds 1875 en heeft de status van Rijksmonument. De ontwerper ervan is Quirinus Harder, tevens de ontwerper van de vuurtorens op Texel, Vlieland en Den Helder.

Reageer op dit artikel