nieuws

Zeeuws viersterrenhotel al voor opening failliet

Hotel

Het nog niet eens geopende viersterrenhotel ’t Veerse Duin in het Zeeuwse Kampen is failliet. Oud-partner van Herman den Blijker, David Crouwel, was op managementbasis betrokken bij het hotel. Ook Meesterkok Pieter de Ronde en hotelman Willem Reimers werkten mee aan het hotel.

Zeeuws viersterrenhotel al voor opening failliet

‘Wij beraden ons momenteel op onze posities’, laat David Crouwel aan Missethoreca.nl weten. Financieel blijven de drie buiten schot. ‘We zijn alleen op managementbasis bij het project betrokken. Wij zijn er ingestapt om het hotel goed in de markt te zetten. Ik geloof nog steeds voor honderd procent in het project.’

Momenteel wordt onderzocht of het hotel een doorstart kan maken. ‘Binnen een paar dagen weten we meer,’ aldus Crouwel. Hotel ’t Veerse Duin met 55 appartementen en 24 suites zou volgende maand openen, maar de afbouw ligt al enige tijd stil.

Slachtoffer crisis

‘Het hotel is slachtoffer van de economische crisis,’ zegt curator Steven van Boven uit Middelburg in De Telegraaf. ‘Er waren gunstige verwachtingen, maar de verkoop van appartementen en het vinden van investeerders bleven enorm achter. Zo heeft de schuld zich kunnen opstapelen totdat het bedrijf niet meer aan de betalingsverplichtingen kon voldoen.’

Hotel met potentie

Net als Crouwel gelooft ook de curator nog steeds in de potentie van het hotel. ‘Er ligt een prachtig bijna afgebouwd hotel. Het complex is opgezet door horecaprofessionals en heeft zeker potentie.’

De curator schat dat de schuld van het bedrijf oploopt tot meer dan vijftien miljoen euro. Voornaamste schuldeiser is de Rabobank die het hotel voor dertien miljoen euro financierde.

Reageer op dit artikel