nieuws

België wil eerste hotel met zes sterren

Hotel

In de Belgische badplaats Knokke moet een hotel komen met zes sterren. Burgemeester Leopold Lippens wil van Knokke het Dubai aan de Noordzee maken. Het stoort hem dat er maar weinig topklasse hotels zijn aan de Belgische kust.

België wil eerste hotel met zes sterren

Knokke telt momenteel 25 driesterrenhotels en 8 viersterrenhotels. Volgens jaar heropent hotel La Réserve dat de badplaats ook een vijfsterrenhotel teruggeeft. Het nieuwe hotel moet ongeveer 350 kamers krijgen.

Hotelkwalificatie

Voordat met de bouw kan beginnen moet er nogal wat gebeuren: naast de benodigde vergunningen moet ook het sterren kwalificatiesysteem worden aangepast. Ook in België kunnen hotels nu hooguit vijf sterren behalen en moet er eerst een ministerieel besluit worden genomen om dit aan te passen. Knokke wil volop gaan lobbyen bij de landelijke overheid om de hotelplannen zo snel mogelijk te realiseren.

Tweeduizend nieuwe kamers

Burgemeester Lippens wil dat er de komende vijf jaar in totaal 1500 tot 2000 luxe hotelkamers worden gebouwd. Het gaat om een investering van ruim een half miljard euro.

Reageer op dit artikel