nieuws

Mensen lopen nog niet warm voor zomervakantie

Hotel

vakantieboekingen voor het zomerseizoen, dat voor reisbureau’s op 1 april aanvangt, lopen volgens de meest recente cijfers 1 procent achter op die van vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens die brancheorganisatie ANVR vrijdag verstrekte. Vorig jaar liepen de boekingen ook al zwaar achter op die van het jaar daarvoor.

Mensen lopen nog niet warm voor zomervakantie

‘We denken dat mensen weer later boeken en misschien wachten ze ook op leuke aanbiedingen’, aldus de ANVR.

Tot begin maart lag het totale aantal boekingen voor pakketreizen 1 procent lager, waarbij opvalt dat de boekingen voor vliegreizen 3 procent hoger zijn dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. ‘Dus we blijven niet allemaal in Nederland.’ De verre vliegbestemmingen staan 11 procent in de plus, de Europese 1 procent. ‘Maar in verhouding zijn er veel meer vluchten naar Europese bestemmingen’, relativeert de woordvoerster van de ANVR.

Van de mensen die al een vakantie hebben geboekt, heeft meer dan de helft (51 procent) een vliegvakantie geboekt. Bij de vliegvakanties wint Turkije verder aan populariteit. Voor dat land zijn 11 procent meer vakanties geboekt. Zowel Griekenland als Spanje, de nummer twee en drie, staan 6 procent in de min.

Alleen vliegreizen en cruises, maar dat is maar een hele kleine markt, noteren tot nu toe een plus. Autovakanties, bus- en treinreizen staan allemaal in de min. De boekingen voor autovakanties lopen 5 procent achter ten opzichte van de boekingen tot begin maart vorig jaar. Frankrijk, de populairste bestemming loopt 11 procent achter, nummer twee Italië 11 procent. ‘Maar de boekingen voor autovakanties in Nederland zijn nu 18 procent hoger.’

Reageer op dit artikel