nieuws

Hotels Bangkok dicht na angst voor geweld

Hotel

Diverse hotels in Bangkok hebben uit angst voor geweld hun gasten elders onder gebracht. Het gaat onder andere om het Grand Hyatt, InterContinental en Holiday Inn. De Nederlandse general manager Wouter Hazenbroek laat hotel Amari Boulevard open.

Hotels Bangkok dicht na angst voor geweld

De angst voor een gewelddadige confrontatie in de straten van Bangkok neemt alsmaar toe nu de anti-regeringsdemonstranten, de roodhemden genoemd, zich versterken en bewapenen. Ze eisen het vertrek van premier Abhisit Vejjajiva.

Voor Grand Hyatt, InterContinental en Holiday Inn reden om het hotel te sluiten. The Four Seasons blijft wel open, maar heeft wel alle vier de restaurants in het hotel op slot gedaan.

Gasten van de gesloten hotels worden ondergebracht in hotels buiten de risicozone. Een woordvoerder van Grand Hyatt laat weten dat de situatie zeer gespannen is en dat gasten voor hun eigen veiligheid verplaatst zijn.

Wouter Hazenbroek, die het ruim driehonderd kamers tellende hotel Amari Boulevard leidt, laat per Skype weten dat het in zijn buurt druk maar veilig is. ‘Maar in het gebied waar de “rode shirts” verblijven, loopt de spanning hoog op. Niemand weet wat er gaat gebeuren. Een waterkanon of fatsoenlijke mobiele eenheid hebben ze hier niet, dus het is ook niet zo even opgelost’.

De Thaise toeristenfederatie maakt zich inmiddels grote zorgen. ‘Het beeld van het “land met de lach” is vernietigd. Toeristen worden bang van de gewapende militairen. Ze kunnen niet geloven dat dit Thailand is’, aldus Apichart Sankary van de Thaise toeristenfederatie tegenover het internationale persbureau AP.

Reageer op dit artikel