nieuws

Eerste ronde Terras Top 100 afgerond

Hotel

De eerste ronde van de Misset Terras Top 100, powered by Lipton Ice, is afgerond. 200 bedrijven gaan door naar de volgende ronde. Afvallers en aspirant top 100-bedrijven ontvangen een dezer dagen bericht over hun deelname.

Eerste ronde Terras Top 100 afgerond

De eerste ronde is afgerond op basis van kengetallen, motivatie van deelnemers en foto’s afgerond. In totaal 602 bedrijven hebben zich ingeschreven. Ze hebben een motivatie gestuurd waarom hun terras een plek verdient in de Misset Terras Top 100, powered by Lipton Ice. Tevens hebben de bedrijven foto’s ingezonden van hun terras en kengetallen.

Een intern team van Reed Business heeft samen met onderzoeksbureau AQ een eerste schifting doorgevoerd op basis van ziel en zakelijkheid, tevens de slogan van Misset Horeca.

De zakelijkheid kenmerkt zich in de kengetallen. Bedrijven met goede omzetten en goede business scoren extra punten. Extreme scores zijn uit de resultaten gefilterd.

De ziel is met name beoordeeld op de motivatie van de deelnemers en de ingezonden foto’s. Hoofdredacteur Peter Garstenveld: ‘De terrasbusiness is geen exacte wetenschap. Toch denken we een goede selectie te hebben kunnen gemaakt voor de tweede ronde van mystery bezoeken. Het niveau van de inzendingen lag ook hoog. De uiteindelijke top 100 lijst is dan ook geen absolute lijst, maar heeft veeleer ook de trekken van een wedstrijd. Daarbij hoort afvallen.’

De uiteindelijke lijst is een lijst van bedrijven die op dit moment goed presteren waarbij de nummer 1 een beduidend zwaardere beoordeling heeft gehad dan de nummer 100. Het is ook een lijst vanuit het gezichtspunt van de professioneel. Een iets minder uitstraling maar een goede omzetperformance kan leiden tot hoge scores.

Reageer op dit artikel