nieuws

Rome wil ‘absurd hoge’ toeristenbelasting

Hotel

De stad Rome overweegt om de toeristenbelasting voor een hotelovernachting op te schroeven tot 10 euro per persoon per nacht. Hotels staan afwijzend tegenover deze plannen, wat niet geheel verrassend is.

Rome wil  ‘absurd hoge’ toeristenbelasting

De stad Rome wil zo een deel van de aangekondigde bezuinigingen goedmaken. De regering van Italië heeft een bezuinigingsplan van 24 miljard euro gepresenteerd waarvan ook de stad Rome de dupe wordt. Rome zou zo’n 300 miljoen euro minder krijgen.

‘Absurd en ongelooflijk,’ reageren hoteliers. ‘We straffen zo toeristen die in onze hotels verblijven en de stad juist verrijken.’

Naast een verhoging van de toeristenbelasting, wordt ook overwogen de luchthavenbelasting met 1 euro per passagier op te schroeven.

Reageer op dit artikel