nieuws

Schiphol annuleert ongeveer 500 vluchten

Hotel

Schiphol annuleert maandag ongeveer 500 vluchten als gevolg van de aswolk die boven Nederland hangt. Dat maakte de luchthaven maandagochtend vroeg bekend.

Schiphol annuleert ongeveer 500 vluchten

Zo’n 60.000 reizigers ondervinden naar verwachting gevolgen van de verstoring van het luchtverkeer, stelde een zegsvrouw. Het gaat niet alleen om vertrekkende reizigers, maar ook mensen die aankomen of overstappen op Schiphol.

Het is zeer de vraag of alle vertrekkende reizigers tijdig kunnen worden gewaarschuwd door hun luchtvaartmaatschappijen. Vermoedelijk zijn veel mensen nu al onderweg naar het vliegveld, aldus de woordvoerster.

Het luchtruim boven Schiphol en Rotterdam Airport is maandag gesloten tussen 06.00 en 14.00 uur. Binnenkomende vluchten die al in de lucht zijn kunnen eventueel worden omgeleid naar andere Nederlandse luchthavens, die de deuren naar verwachting niet hoeven te sluiten.

Reageer op dit artikel