nieuws

Toerisme krijgt last van duurdere vliegtickets

Hotel

Vliegtickets zullen de komende maanden fors in prijs stijgen. Naar verwachting zullen hierdoor heel wat vakantiegangers thuisblijven of de auto nemen. Reden van de prijsstijging is de aswolk uit IJsland.

Toerisme krijgt last van duurdere vliegtickets

Luchtvaartmaatschappijen willen de 1,2 miljard euro schade veroorzaakt door de aswolk goedmaken, en de stijgende olieprijzen compenseren. Er wordt dit jaar in Europa een prijsstijging van vijf procent verwacht.

Vliegtickets worden al snel dertig tot veertig procent duurder, terwijl een vlucht naar New York of Bangkok dit 100 euro hoger kan uitvallen.

Dit verwacht het Britse bureau CEBR, dat onderzoek deed naar de impact van de aswolk.

‘Het leek er op dat de verliezen van de maatschappijen zouden afnemen, maar door de aswolk zullen ze in 2010 net zo diep in het rood gaan als vorig jaar.’ KLM durft nog niet te voorspellen wat de prijzen gaan doen.

Reageer op dit artikel