nieuws

Rel om luxe WK-hotel Franse voetballers

Hotel

Het hotel waar de Franse voetballers verblijven tijdens het WK Voetbal in Zuid-Afrika is veel te luxe en veel te duur. Dat vindt de Franse staatssecretaris voor Sport Rama Yade. Yade stelt dat het not done is om in tijden van crisis in een peperduur hotel te verblijven.

Rel om luxe WK-hotel Franse voetballers

De Franse voetballers verblijven in Hotel Pezula Resort in Knysna, een vijfsterrenhotel met spectaculair uitzicht over de Indische Oceaan en een privëstand. De prijs per overnachting bedraagt zeshonderd euro per nacht.

‘We zitten in een economische crisis en dit getuigt van weinig fatsoen. De Spanjaarden logeren bijvoorbeeld in een universiteitscampus’, aldus Yade. De staatssecretaris stelt dat met een dergelijk duur onderkomen het verwachtingspatroon van de voetballers wordt opgeschroefd.

De voorzitter van de Franse voetbalbond, Jean-Pierre Escalettes, heeft gelaten gereageerd op de kritiek. ‘Wat kan ik hierop zeggen? Als men dat zegt, zal het wel zo zijn. Ik ga echt geen commentaar geven op een hotel dat ik nog nooit heb gezien’.

Reageer op dit artikel