nieuws

Opnieuw uitbraak norovirus in hotel

Hotel

Er is een uitbraak van het norovirus in het luxe Hilton Glasgow vijfsterren hotel. Dit jaar zijn er ook al uitbraken geweest op het Amerikaanse cruiseschip de ‘Celebrity Constellation’. In het Hilton zijn veertig mensen geïnfecteerd.

Opnieuw uitbraak norovirus in hotel

De organisatie ‘NHS Greater Glasgow and Clyde’ zei dat 24 gasten en 14 personeelsleden last hadden van diarree en overgeven. Twee gasten moesten naar het ziekenhuis voor behandeling en zeven gasten werd gevraagd om in hun hotelkamers te blijven.

Het norovirus is een extreem besmettelijk virus dat buikgriep en diarree veroorzaakt. Het duurt een paar dagen voordat de griep overgaat. Het Hilton zegt dat alle gezondheid- en veiligheidsprocedures in acht worden genomen om de uitbraak te stoppen.

Hilton Glasgow blijft open, alleen het zwembad is gesloten. Die wordt onderworpen aan een grondige reinigingsbeurt en gaat daarna ook weer open.

Dit is niet de eerste keer dat het norovirus uitbreekt. Eerder dit jaar zijn verschillende uitbraken op cruiseschip de ‘Celebration Constellation’ geweest. Het virus leek daar onverwoestbaar: nadat de boot gedesinfecteerd was, kreeg de volgende lading cruisegangers toch weer te maken met hetzelfde virus, zo meldt het Parool.

Het norovirus zou volgens de Daily Mail ook de oorzaak zijn van de crisis in het bekende ‘Fat Duck’ restaurant.

Reageer op dit artikel