nieuws

Hotelgast wil gratis internetten en parkeren

Hotel

Hotelgasten zijn niet bereid te betalen voor Wi-Fi, blijkt uit onderzoek van boekingssite hotels.com. Ook betaald parkeren stelt de gast niet op prijs.

Hotelgast wil gratis internetten en parkeren

Veel hotelgasten beschouwen de aanwezigheid van gratis internet als een vanzelfsprekendheid, zo blijkt uit het onderzoek. Één op de vijf ondervraagden bleek bereid om meer dan tien euro te betalen voor Wi-Fi.

Niemand bleek bereid meer dan tien euro te betalen. Veel ondervraagden zeiden liever gebruik te maken van gratis internet in de lobby van een hotel, dan van betaald internet op de kamer.

Het gebruik van minibars wordt niet zo snel als ‘vanzelfsprekend gratis’ ervaren. Wel vinden de meeste gasten dat de kosten voor het gebruik van de minibar te hoog zijn. Drie op de vijf ondervraagden zegt de minibar normaal gesproken niet te gebruiken, maar drankjes en snacks buiten het hotel te kopen en ze op de kamer te consumeren.

De ondervraagden zeiden op de hotelkamer, naast gratis internet, het liefst gratis boeken en magazines te willen aantreffen (75 procent). Ruim vijftig procent zei graag een gezonde snack te willen krijgen.

Reageer op dit artikel