nieuws

Russische hotelketen Azimut in 2012 naar Amsterdam

Hotel

De Russische keten Azimut Hotels opent een hotel aan de zuidrand van Amsterdam. Dat zegt Remco Gerritsen van Azimut deze week in een interview met Misset Horeca.

Russische hotelketen Azimut in 2012 naar Amsterdam

‘We zijn bezig met een bestaand pand aan de rand van de stad’, zegt Gerritsen. Het betreft een leegstaand kantoor dat we gaan ombouwen tot zakenhotel met twee- tot driehonderd kamers. Driesterrenplus, hoogservice niveau’. Het hotel moet eind 2012 open.

Teller op 33

Nederlander Remco Gerritsen (ex NH Hoteles) is sinds begin dit jaar werkzaam voor Azimut. Hij is verantwoordelijk voor de Europese divisie van de nog jonge keten. De groep telt 33 hotels; 12 in Rusland, 21 in Europa, voornamelijk in Duitsland. Vanuit het Europese hoofdkantoor in Berlijn coördineert Gerritsen verdere groei, hoofdzakelijk in Duitsland, Oost-Europa en op de Balkan.

Staatshotel

Azimut ontstond in 2004 toen een Russische investeringsgroep een voormalig staatshotel in Sint Petersburg kocht. De aankoop legde het fundament voor de keten.

Reageer op dit artikel