nieuws

KHN verwacht licht herstel horeca in 2011

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verwacht een voorzichtig herstel van de horecabestedingen in 2011. Dat heeft de branchevereniging maandagochtend laten weten voor de officiële opening van de Horecava in Amsterdam.

KHN verwacht licht herstel horeca in 2011

KHN baseert zich op cijfers van het CPB, CBS en EIM en stelt dat het omzetvolume in de Nederlandse horeca in 2011 met 0,25 procent licht zal toenemen. Deze lichte stijging is 0,5 procentpunt gunstiger dan door EIM in september is ingeschat.

De zakelijke bestedingen zullen weer iets aantrekken, verwacht KHN, maar de consumentenbestedingen blijven onder druk staan. In de periode 2012-2015 zal er sprake zijn van een beperkt herstel. De omzet zal dan gemiddeld jaarlijkse met 0,75 procent stijgen.

Voor hotels voorziet KHN in 2011 een stijging van het omzetvolume met 1,75 procent. Voor de periode 2012-2015 wordt voor de hotels een gemiddelde omzetvolumestijging van 1,75 procent per jaar voorzien.

In 2011 strekt het omzetvolume voor restaurants weer iets aan, denk KHN. Als gevolg van licht aantrekkende zakelijke bestedingen neemt de omzet naar verwachting toe met 0,25 procent. In de daarop volgende jaren, 2012-2015, zal de omzetvolume met gemiddeld 1,5 procent toenemen.

Cafés profiteren dit jaar niet van de herstellende economie, verwacht. De omzetvolume zal in 2011 verder dalen met 1,5 procent. Dit als gevolg van een trendmatige daling van het cafébezoek. Ook op lange termijn ziet het er niet rooskleurig uit voor cafés. Voor de periode 2012-2015 wordt een verdere omzetdaling van 1,5 procent per jaar verwacht.

Reageer op dit artikel