nieuws

Massale evacuatie toeristen Egypte

Hotel

Nederlandse toeristen worden massaal teruggehaald uit Egypte. De politieke onrust in het land heeft nu ook de toeristische badplaatsen als Hurghada en Sharm el-Sheikh bereikt. Transavia zet vandaag acht extra vluchten in om nog eens 1500 toeristen op te halen.

Massale evacuatie toeristen Egypte

Reisorganisaties besloten zondag om de toeristen terug te halen uit het Noord-Afrikaanse land, waar het steeds onrustiger wordt door massademonstraties tegen het regime van president Hosni Mubarak. Gisteren kwamen de eerste vluchten aan. Sommige vakantiegangers waren slechts een dag in Egypte geweest.

De lege eerste toestellen van Transavia zijn vanochtend vroeg al vertrokken. Vandaag worden nog eens 1500 toeristen opgehaald. Deze actie is in nauwe samenwerking met de touroperators in gang gezet.

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zegt dat het eerste vliegtuig met toeristen uit Egypte in de loop van de middag alweer wordt terugverwacht.

Reageer op dit artikel