nieuws

Hotels.com: kamerprijzen wereldwijd in de lift

Hotel

De gemiddelde prijs van een hotelkamer is in het tweede kwartaal van 2010 wereldwijd met 2 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2009. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. In Nederland leverde een kamer die via Hotels.com is geboekt 4 procent meer op.

Hotels.com: kamerprijzen wereldwijd in de lift

Na zeven opeenvolgende kwartalen van prijsdalingen is de wereldwijde hotelkamerprijs voor het eerst van jaar tot jaar gestegen. Ondanks de bescheiden stijging is de gemiddelde prijs van een hotelkamer – dankzij drastische prijsdalingen in 2009 – echter nog altijd lager dan bij de start van de Hotel Price Index in 2004.

Amsterdam duurste stad

In Nederland steeg de hotelkamerprijs in het tweede kwartaal van 2010 met 4 procent naar een gemiddelde prijs van 106 euro per overnachting. Amsterdam was in het tweede kwartaal van 2010 de duurste stad van Nederland. Na een prijsstijging van 7 procent betaalden reizigers er gemiddeld 115 euro voor een hotelkamer. Den Haag, vorig jaar de duurste stad, zag de gemiddelde kamerprijs dalen met 6 procent naar 109 euro per overnachting.

Azië stabiel

Hoewel de hotelkamerprijzen tijdens de eerste drie maanden van 2010 vergeleken met een jaar eerder overal ter wereld nog gelijk of lager waren, stegen de prijzen in Europa en de Cariben tijdens het tweede kwartaal met 1 procent, in Noord- en Zuid-Amerika met 3 procent, en stabiliseerden de prijzen in Azië.

Reageer op dit artikel