nieuws

Roompot wil in vijf jaar omzet verdubbelen

Hotel

Roompot wil in vijf jaar tijd de omzet verdubbelen. De vakantieparkgigant denkt aan overnames en nieuwbouw. Roompot-directeur Henk van Koeveringe voorspelt dat de Nederlandse vakantieparkmarkt aan de vooravond van een omvangrijke consolidatieslag staat.

Roompot wil in vijf jaar omzet verdubbelen

‘Als ik wil kan ik iedere dag weer een andere park bezoeken dat ik kan overnemen. Er wordt zó veel aangeboden’. Van Koeveringe stelt in De Telegraaf dat er veel parken worden aangeboden om over te nemen.

Hij denkt dan ook dat de Nederlandse vakantieparktmarkt aan de vooravond staat van een grote consolidatieslag. Volgens Van Koeveringe gaat grote Nederlandse spelers zoals CenterParcs en Landal op overnamepad in zowel binnen- als buitenland.

Zelf wil Van Koeveringe met Roompot snel groeien. Nu zijn de vakantieparken nog goed voor een jaaromzet van 230 miljoen euro, maar dit bedrag moet in 2016 zijn opgelopen tot 500 miljoen euro. De grootste deel van de groei verwacht Van Koeveringe uit overnames in binnen- en buitenland.

ABM Amro Capital, die 60 procent van de aandelen van Roompot in bezit heeft (de overige 40 procent bezit Roomport zelf), heeft het belang in de etalage gezet. Volgens Van Koeveringe is er veel interesse uit zowel binnen- als buitenland. Van belang is volgens Van Koeveringe dat de nieuwe partner de plannen deelt en de ambities kan financieren.

Reageer op dit artikel