nieuws

Nederlandse vakantieparken bomvol

Hotel

Vakantieparken en campings in Nederland krijgen het erg druk in het komende paasweekend. Mede door de zeer goede weersverwachting is er bijna geen bungalow meer te krijgen op vakantieparken als Landal en Center Parcs.

Nederlandse vakantieparken bomvol

Elk jaar trekken Nederlanders in het paasweekend massaal naar de bungalowparken. ‘Vorig jaar was het natuurlijk ook niet rustig, maar nu moeten we echt zoeken in ons systeem naar de laatste beschikbare bungalows’, aldus een zegsman van Landal donderdag aan de vooravond van de mei-vakanties. Landal heeft 47 vakantieparken in Nederland.

Last minute

Concurrent Center Parcs, dat in Nederland negen parken heeft, is ook tot de nok toe gevuld. ‘De afgelopen twintig dagen vulden we met lastminuteboekingen de allerlaatste huisjes’, zei een woordvoerder.

Volgens de vereniging van kampeerboeren Nederland VeKaBO is drukte op campings, die de belangenbehartiger ook vertegenwoordigt, niet vanzelfsprekend. ‘Na Pasen begint het seizoen meestal. Het gebeurt vaak dat campings leegstaan in het paasweekend. Dit jaar is het kampeerseizoen echter bijzonder goed en vroeg begonnen.’

Reageer op dit artikel