nieuws

Attractiepark wordt grootste resort van Duitsland

Hotel

Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, bouwt haar vijfde hotel. Het viersterrenhotel krijgt 224 kamers en gaat volgend jaar zomer open. Europa-Park, gelegen in het Zwarte Woud, wordt met de ruim 3500 slaapplaatsen het grootste resort van Duitsland.

Attractiepark wordt grootste resort van Duitsland

Het nieuwe Bell Rock-hotel wordt gebouwd in de stijl van de Engelse kolonisten die in de 18e en 19e eeuw naar Amerika kwamen. Het Europa-Park Resort heeft nu nog 4 hotels met totaal 3.500 bedden.

Europa-Park komt met dit nieuwe 224 kamers tellend hotel tegemoet aan de grote vraag van verblijfsgasten en bouwt zo verder aan Europa-Park als bestemming voor een korte vakantie,’ aldus de parkdirectie in een persverklaring. Het park is eigendom en wordt geleid door de familie Mack.

Hotelsuites

Het hotel is genoemd naar de gelijknamige vuurtoren in de zee voor de kust van Schotland. Blikvanger van het nieuwe 4 sterren Superior hotel wordt dan ook een rood-witte 35 meter hoge vuurtoren. Als baken zal zij reizigers de weg wijzen naar het vijfde hotel van het Europa-Park Resort. In de vuurtoren zelf komen zes suites.

Het hotel zelf bestaat uit een hoofdgebouw met 4 verdiepingen en 5 vleugelgebouwen met ieder 3 verdiepingen.

Vier andere hotels

Het Europa-Park Resort heeft nu nog 4 hotels met totaal 3.500 bedden, te weten El Andaluz (1995), Castillo Alcazar (1999), Colosseo (2004) en Santa Isabel (2007). De eerste twee hebben 4 sterren, de laatste 2 vallen in de categorie 4 sterren Superior.

Naast hotels beschikt Europa-Park ook over een Gästehaus en een Camp Resort (1.200 slaapplaatsen) met ingerichte tipitenten, blokhutten en huifkarren en een camping waar men kan verblijven in de eigen caravan of camper. Het park trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers.

Reageer op dit artikel