nieuws

Golden Tulip gaat definitief op in Louvre Hotels

Hotel

Golden Tulip Hospitality Group en Louvre Hotels bundelen vanaf vandaag definitief hun krachten. De nieuwe organisatie, Louvre Hotels Group, wordt de op een na grootste hotelketen in Europa.

Golden Tulip gaat definitief op in Louvre Hotels

Louvre Hotels Group telt nu meer dan duizend hotels, variërend van een tot vijf sterren, zeven verschillende merken, in veertig landen. De fusie tussen Golden Tulip en Louvre heeft geen gevolgen voor de merknamen van Golden Tulip.

De strategie van Louvre Hotels Group is gericht op groei, zo laat het weten in een persverklaring. In 2011 wil de internationale hotelketen tachtig hotels openen, met name in Europa en Azië. Doelstelling is om de komende vijf jaar gemiddeld zo’n honderd hotels per jaar aan de portfolio toe te voegen.

Een sterke focus ligt daarbij op de belangrijke groeimarkten waar Golden Tulip reeds vertegenwoordigd is zoals Brazilië, Noord Afrika en Azië. Sinds januari van dit jaar heeft Louvre Hotels Group wereldwijd reeds twintig hotels geopend.

Ook het aantal hotels in de Benelux, met het hoofdkantoor in Amersfoort, groeit. In 2010 werden onder andere hotels in Raalte (Tulip Inn), Kerkrade (Golden Tulip) en Amsterdam (Tulip Inn) aan de portfolio toegevoegd. Onlangs kwam daar Golden Tulip Brussel Airport bij en binnenkort start de bouw van het nieuwe Tulip Inn op Eindhoven Airport. De verwachting is dat er dit jaar zo’n vijf nieuwe hotels worden toegevoegd.

Louvre Hotels Group wordt geleid door de Fransman Pierre Frederic Roulot en voert zeven verschillende merken, uiteenlopend van een tot vijf sterren: Premier Classe, Campanile, Kyriad, Kyriad Prestige, TuIip Inn, Golden Tulip en Royal Tulip. De totale portfolio bestaat uit zo’n 1.100 hotels met een totaal van 83.000 kamers.

In de Benelux wordt Louvre Hotels Group vertegenwoordigd door vier merken: Premier Classe (twee hotels), Campanile (22 hotels), Tulip Inn (21 hotels) en Golden Tulip (31 hotels).

Reageer op dit artikel