nieuws

NH verwacht weer afname omzet

Hotel

NH Hotels verwacht ook dit jaar een omzetdaling. Het hotelbedrijf moest vorig jaar ook al flink terug in omzet. Maar ondanks dat presteert het in vergelijking met andere landen waar het merk actief is, goed.

NH verwacht weer afname omzet

De omzetteller van NH Hotels bleef vorig jaar steken op 222,5 miljoen euro. Dat is 11,8 procent minder dan de 252,4 miljoen euro in 2008. Ook dit jaar verwacht NH geen omzetgroei. Er wordt rekening gehouden met een half procent minder dan vorig jaar.

Maar internationaal was de schade groter. In moederland Spanje, waar door de economische crisis veel bedrijven in problemen komen en de groei van de werkloosheid in vergelijking met de rest van Europa ongekend groot is, krijgt de keten harde klappen.

De 222,5 miljoen euro jaaromzet is nog altijd goed voor een fraaie zevende plaats in de Misset Horeca Top-100. Daarmee blijft NH concurrenten als Accor en Golden Tulip voor. Vorig jaar stond NH ook zevende in de ranglijst.

» Bekijk hier de Top-100 lijst van 2010

» Bekijk hier de Top-100 van 2002 t/m 2009

» Bestel hier de speciale Misset Horeca Top-100 editie voor €7,50

Meer Top-100 berichten:

Reageer op dit artikel