nieuws

25 hotelkamers in Boeing 747

Hotel

Op het Zweedse vliegveld Arlanda bij Stockholm is een oude Boeing 747 omgebouwd tot hotel. De stoeltjes zijn uit het toestel gesloopt en vervangen door 25 hotelkamers. De eigenaar is zo enthousiast over zijn eerste dat hij al plannen maakt voor meerdere Jumbo-hotels.

25 hotelkamers in Boeing 747

De kamers bieden ruimte aan één tot en met drie personen. De 450 zitplaatsen van het vliegtuig hebben plaatsgemaakt voor 25 hotelkamers en 9 badkamers. Slapen in het hotel kan al sinds 2009, eigenaar Oscar Dios is nu echter zo enthousiast dat hij uitbreidingsplannen heeft voor de rest van Europa.

Hoogtepunt van het vliegtuighogel in Stockholm vormt de tot suite omgetoverde cockpit, met panoramisch uitzicht op het vliegveld, de enige kamer met een nat gedeelte op de kamer zelf. Bij de verbouwing zijn zoveel mogelijk originele details in tact gelaten. Zo doen de bagagevakken nog steeds dienst als opbergruimte.

De bouw van het hotel zorgde voor nogal wat problemen. ‘Puzzelen en meten met de beschikbare vierkanten meters. Een vliegtuig is natuurlijk weinig flexibel,’ zegt eigenaar Oscar Dios tegen een tv-station. Toch heeft dit zijn enthousiasme niet getemperd. Hij heeft nu plannen om ook elders in Europa Jumbostays te openen.

In Nederland kun je ook overnachten in een vliegtuig: Mill heeft hotelsuites in een oud marinevliegtuig en ook op Vliegveld Teuge bij Apeldoorn staat een tot hotel omgebouwd vliegtuig. Deze zijn echter wel iets kleiner dan de Boeing 747 die Zweden nu heeft.

Bekijk hier een filmpje van de de Jumbostay

Reageer op dit artikel