nieuws

Oordoppen en allesreiniger mee op zakenreis

Hotel

Dat een maatpak, vers ondergoed, een tandenborstel en een laptop behoren tot de standaarduitrusting voor een zakenreiziger, mag als bekend en logisch worden beschouwd. Maar uit onderzoek blijkt dat er ook andere zaken mee op reis gaan.

Oordoppen en allesreiniger mee op zakenreis

Regus, leverancier van oplossingen voor werkplekken, deed er onderzoek naar. Het AD pikte de resultaten op.

Schoonmaken

De onderzoekers maakten er geen half werk van, want ze bevroegen liefst 17.000 managers uit 80 landen. Uit de antwoorden kwam naar voren dat liefst 15% van hen schoonmaakmiddel mee nam, voor het geval de hotelkamer niet aan de hygiënische verwachtingen voldoet.

Foto’s en presentjes

Een ongeveer evengroot deel van de respondenten stopt een familiefoto in de koffer, terwijl ook 15% denkt aan een geschenk voor de gastheer of het zakencontact. Bij bijna de helft zit er ook een boek in de bagage. Bijna een derde van de ondervraagden is van plan om in de vrije uren te sporten en pakt daarom een zwembroek of sportuitrusting mee. Bij 13% gaat ter ontspanning een spelcomputer mee.

Oordoppen

Ruim 10% van de zakenreizigers houdt rekening met rumoer ’s nachts. Derhalve steken ze oordopjes bij zich. Ook verzekeringsdocumenten, een reisgids en voedingsproducten gaat met ongeveer 10% mee in de plunjezak.

Reageer op dit artikel