nieuws

Verkoop Hof van Saksen naderbij

Hotel

Vakantiepark Hof van Saksen kan waarschijnlijk toch worden overgenomen door een andere eigenaar. Eigenaar Arkos, onderdeel van Phanos, heeft een voorlopige oplossing voor de financiële problemen gevonden.

Verkoop Hof van Saksen naderbij

‘Met onze financiers hebben wij een plan gemaakt waardoor Hof van Saksen in rustiger vaarwater zal belanden’, aldus een woordvoerder. ‘Thans zijn wij druk doende om de regeling, zoals deze is voorgelegd aan de Noteholders, nader te effectueren.’

Met de regeling wordt gedoeld op een voorstel aan investeerders waarbij zij 15 procent van hun ingelegde kapitaal terugkrijgen. Niet alle investeerders staan achter die regeling.

Vier miljoen

Vijftig boeren die geld hebben geïnvesteerd in het park eisen samen vier miljoen euro van LTO Noord. De boeren zijn van mening dat LTO Noord geen obligaties aan hen had mogen verkopen.

30 procent

De landbouworganisatie prijsde de obligaties aan bij de boeren en kreeg over de verkoop 1,3 miljoen euro provisie. Oud-directeur Piet Blanken zou 30 procent van de LTO-provisie hebben opgestreken, wat neerkomt op ongeveer vier ton.

Grote operator

Zodra Arkos orde op zaken heeft gesteld met de investeerders, zal volgens de woordvoerder worden bekeken welke strategische stappen moeten worden gezet om de exploitatie te optimaliseren. ‘Wij gaan er vanuit dat dit met een grote operator gaat gebeuren, echter is nog geen keuze gemaakt tussen mogelijke kandidaten.’

Reageer op dit artikel